СОУ

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Математиката - лесна и интересна

         На 17.05.2017 г. учениците от групата „Математиката-лесна и интересна” по проект „Твоят час”-финансиран по ОП НАУКА И ОРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН  РАСТЕЖ, при СУ „Св.св. Кирил и Методий”, гр Средец, обл. Бургас с ръководител г-жа Радка Попова проведоха празник „Математика, ура!”

        Родители, близки, учители от училището,  ученици от 3 и 4 клас уважиха тържеството.

        Много вълнения и радост съпътстваха малките математици при подготовката на празника. Научиха стихове, подготвиха драматизация на „Бабината сметка” от Асен Босев, научиха песни за математиката, подготвиха и украсиха актовата зала за празника.

        Второкласници  плениха  многобройната си публика с ентусиазъм и знания.Те показаха,  че съществува една страна, наречена математика и в нейното приказно царство цари между всички цифри другарство.Имаше изненади от госпожа Попова.Тя бе подготвила забавни фолклорни задачи за второкласници и техните родители. Гостите от 3 клас,родителите и учениците от  II- Д клас участваха в играта „Градострой”.

            Малките ученици убедиха присъстващите, че са наистина добри математици и , че математиката може да бъде и интересна и забавна.Доволни от свършеното, те  бяха почерпени и удостоени с обич и внимание  от своите  родители.

34333344412211112