СОУ

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Откриване на новата учебна 2015/2016 година

На 15 септември тържествено бе открита новата учебна 2015/2016 година в СОУ „Св.св.Кирил и Методий” – град Средец.

Празникът беше уважен от родителите и близките на учениците, които бяха изпълнили двора на училището.

На официалното откриване на новата учебна година сред гостите бяха кметът на града инж.Иван Жабов и г-н Георги Янков – Доктор на педагогическите науки.

 

 

Празничната програма беше подготвена от ВГ „Мики Маус” с ръководител г-жа Ив.Цъцарова и групата за театрално творчество с ръководител г-жа Н.Янчева.

 

 

Училището ни отвори врати за  121 първокласници.

 

Традиционно с най-голям трепет бяха изпълнени най-малките ученици, които от този ден навлязоха в нов етап от живота си. Приветствие към тях отправи директорът Георги Георгиев. "Най-вълнуващ е празникът за пърокласниците. Те с вълнение и притеснение прекрачват прага на родното училище. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно. Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края"- заяви директорът на учебното заведение. Той отправи поздрав и към останалите ученици, към учителския колектив и към родителите. От своя страна кметът на общината също отправи пожелания към учениците за успешна учебна година.

Директорът Георги Георгиев тази година връчи ключът на знанието на първокласничката Дарина Дерменджиева от І „д” клас.

Има едно чудесно ключе,
което отваря всички врати.
Всяко момиче и всяко момче
с него мечтае, даже лети.

Чувам отнякъде ясно гласче.
Весело става и песен звучи.
Мое училищно златно ключе,
най-невъзможното ти отключи!

 

                           

По традиция петокласниците посрещнаха първокласниците  в актовата зала. Разказаха им за училището, за учебните часове и за учебниците. 

Учителите на първите класове Пенка Николова, Радка Попова, Пенка Буланова, Нели Стаматова и Стоянка Кънчева грижливо бяха подготвили класните стаи.

Класната стая на І „д” клас с класен ръководител Радка Попова

Посрещнаха своите малки ученици в класните стаи с пита и  мед: „Пътят на знанието е дълъг и труден, тъй както е дълъг и труден пътят на хляба, но плодовете му са сладки, тъй както е сладък медът.”

                                        

Децата с радост  разтвориха новите си учебници.

Кметът инж.Жабов подари на всеки първокласник книжка с приказки и получи обещанието на децата, че в края на учебната година те сами ще могат да я прочетат.

 

Още снимки можете да видите в ЩРАК - http://sou-sredets.weebly.com/15092015-1075.html

Учебната 2015/2016 година посрещаме с изцяло ремонтиран и с ново оборудване и обзавеждане кабинет по домашна техника и икономика. Учителската стая също е обновена.