СОУ

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

11 май - празник на СУ "Св.св.Кирил и Методий"

          СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ отбеляза тържествено патронния си празник.
По традиция той се чества в деня на църковния празник на двамата братя първоучители – 11 май. Тържеството започна в училищния двор с вдигане на знамето и слово на директора Георги Георгиев.

          За своя патронен празник колективът на училището получи юбилеен плакет „55 години град Средец” и почетна грамота от кмета Иван Жабов.

          На патронния празник официално бе изпратен и Випуск 2015. Дванадесетокласниците чуха последния училищен звънец под аплодисментите на преподаватели, родители и приятели.

          Връчени бяха грамоти за отличен успех и участие в извънкласни дейности.

 

 

          Снимки от празника можете да видите в сайта "ЩРАК":

          http://sou-sredets.weebly.com/11-108410721081-2015-1075.html.

 


Горско училище - Банско

През месец април 2015 г. ученици от нашето училище бяха на горско училище в Банско - родният град на Паийси Хилендарски.

Снимки: клуб ЩРАК, Велизар

 

СУ Св. св. Кирил и Методий

Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" е средищно училище, в което се обучават ученици от гр. Средец, с. Дюлево и с. Драчево. Учебният процес се провежда на две смени с около 800 ученици от І до ХІІ клас, организирани в 35 паралелки. Създадено е през 1989 година и е най-голямото в Община Средец. Педагогическият екип се състои от 64 висококвалифицирани учители с богат преподавателски опит, висок професионализъм и отлична квалификация. Учениците в начален курс се обучават в съвременна учебна среда, изучават английски език. След осми клас училището осъществява прием в IX клас и учениците имат възможност да продължат обучението си в паралелка с  профил „Технологичен” - „Информационни технологии с английски език”. Курсът на обучение е  4 години, със засилено изучаване на информационни технологии, информатика и английски език. Осъществява се и прием за самостоятелна форма на обучение.

Директор на училището от декември 2017 г. е Владислава Цанева. 

Zaneva 


 

direktor